Invitație Sonoro Conac -15 Septembrie 2019

S-au scurs 150 de ani de la prima cărămidă așezată pe pământul de la Ghergani. Pe atunci, nu existau decât planuri, idei și vise pentru conacul ce urma să devină locuința de suflet a lui Ion Ghica și a soției sale.

Pentru că avem nevoie să ne amintim de trecut pentru a aprecia prezentul și a porni cu speranță către viitor, este un privilegiu să putem celebra un moment definitoriu al anului 1869 pentru conacul de la Ghergani - începutul construcției sale.

Astfel, adunăm laolaltă iubitorii de frumos, de istorie românească, de muzică bună, cu ajutorul Asociației Sonoro și BRD - Groupe Societe General pentru un concert special. Evenimentul SoNoRo Conac va avea loc pe 15 septembrie 2019.

Invitații sunt așteptați să ajungă, incepand de la ora 17:00, evenimentul celebrării a 150 e ani de la asezarea primei pietre la Conacul “Ion Ghica” începe la ora 17:30 si ca serata se va germina cu concertul SoNoRo. începând cu ora 19.00, la Conacul “Ion Ghica” din Ghergani.

Sperăm ca acordurile muzicii lui Gabriel Faure, Ludwig van Beethoven, Gideon Klein, Franz Schubert și George Enescu să trezească o bucurie în sufletul vizitatorilor, ce pot asculta și observa dibăcia a trei muzicieni talentați interpretându-le - Daniel Rowland (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Justus Grimm (violoncel).

Conacul de la Ghergani are nevoie să își retrăiască perioada de glorie, bucurând noi generații cu frumusețea locului și încărcătura emoțională ce domnește pretutindeni prin astfel de evenimente, pe care le dorim a trezi în sufletul oaspeților noștri sentimente de dragoste pentru patrimoniul României.