Membri ai Teatrului Vienez de copii la Domeniul Ghica Ghergani

Aceasta trupa a fost infiintata acum 10 ani de catre Sylvia ROTTER, o austriaca îndragostita de Romania, care a infiintat la noi în tara o filiala a Asociatiei sale din Austria, Wiener Kindertheater. 

De atunci, serii si serii de copii au urmat cursurile de arta dramatica din cadrul acestei minunate asociatii, unde au învatat nu numai arta dramatica, dar si piesele din repertoriul teatral international, dictiunea si chiar si bunele maniere. Multi dintre fostii elevi si-au gasit vocatia si sunt acum studenti sau absolventi ai Universitatii Nationale de Arta Teatrala Cinematografica (UNATC). 

In timpul pandemiei, când teatrele erau închise, Tearul Vienez de Copii ne-a facut onoarea de a-si prezenta specacolul, in octombrie 2020, in aer liber, pe Domeniul Ion Ghica de la Ghergani, unde publicul a venit numeros sa-i aplaude pe actorii amatori ! Comedia "Farsa" a dramaturgului austriac Johann Nestroy a încântat spectatorii, care s-au bucurat sa auda din nou rasunand aplauze in frumosul parc al Domeniului Ghica de la Ghergani, în fata capelei în care este înmormântat Ion Ghica, mare amator de teatru, care ar fi fost încântat sa-i gazduiasca pe micii actori în parcul sau. 
Speram ca aceasta prima încercare reusita va avea o urmare : îi asteptam pe actorii Teatrului Vienez de copii in fiecare an la Ghergani !